Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Jong en oud zijn welkom tijdens Zomeravond concert

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Op maandag 13 juli laat muziekvereniging Kunst Adelt haar kwaliteiten zien tijdens het Zomeravond concert als afsluiting van weer een mooi muzikaal jaar. Met een hele hoop gezellige muziek gespeeld door alle leden van de vereniging is het voorbestemd om een leuke zomeravond te worden.

Het concert vindt plaats op het grasveld voor gemeenschapshuis Den Tref, indien het weer het toestaat, anders wordt uitgeweken naar de grote zaal in Den Tref. Alle leden van de vereniging presenteren zich tijdens de zomermiddag. Allereerst laat het pieporkest horen wat ze in huis hebben. Vervolgens zijn de jeugdige slagwerkgroepen aan de beurt; StikkiT en HiddiT. De muzikanten die het afgelopen jaar een muziekdiploma behaald hebben worden gehuldigd.

Als eerbetoon wordt voor de tweede keer de Cees Eliëns Award toegekend aan een persoon die zich bijzonder inzet voor de vereniging als vrijwilliger. Op 3 december 2012 is Cees Eliëns overleden en was een lid dat altijd voor de vereniging klaar stond. Deze Award is speciaal ontworpen met het embleem van Muziekvereniging Kunst Adelt en de verbinding met muziek en zijn publiek. De voet is een muzieknoot en de bassleutel.

Ook zal de vereniging 5 leden huldigen die al 12 ½, 25 en zelfs 40 jaar lid zijn van de vereniging! Daarnaast zal de slagwerkgroep een aantal stukken spelen en sluit het harmonieorkest de avond af.

Het hele concert is een mooie gelegenheid om te luisteren naar waar de orkesten de afgelopen periode aan gerepeteerd hebben. Jong en oud zijn welkom!

Kunst Adelt verschijnt steeds vaker op en naast het toneel. Zo hielpen ze mee met de Kempenrun, verkochten de leden paaseieren en worden er regelmatig serenades gegeven op onder andere allerlei evenementen in Hapert. Ook de jaarlijkse concerten zoals het themaconcert en carnavalsconcert vallen in de smaak. De vereniging bestaat al sinds 1921, maar is door de jaren heen meegegroeid met de tijd. 

Kom gerust kijken op maandag 13 juli. Het concert vindt plaats van 19.00 uur tot ongeveer 21.15 uur en de entree is gratis. Bezoek ook eens de vernieuwde website: www.kunst-adelt.nl