Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Pieporkest

pieporkest Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Het pieporkest is bedoeld voor de beginnende leden van onze vereniging.
Na ongeveer 6 maanden les kunnen de nieuwe leerlingen instromen bij het pieporkest. Zowel kinderen als volwassenen leren om met elkaar samen te spelen.

Over het algemeen blijven de leden totdat het A- examen wordt behaald. Dit betekent dat men gemiddeld 2 tot 3 jaar bij het pieporkest meespeelt. Ooit is het pieporkest opgericht om de kinderen van het begin af aan te betrekken bij de vereniging. Bij het pieporkest worden de leden klaargestoomd om deel te nemen in het opleidingsorkest. Het orkest wisselt hierdoor regelmatig van samenstelling. Zo kan het zijn dat in het ene jaar er veel leerlingen doorstromen naar het opleidingsorkest waarbij in het andere jaar dit veel minder kan zijn.

Elke 2 jaar wordt er een pieporkestenfestival georganiseerd waarbij verschillende pieporkesten van de omliggende muziekverenigingen samen een mooie dag vol muziek laten horen. Aan het einde van deze dag spelen alle orkesten samen een mooi slotnummer. Tevens laat het pieporkest zich ook elk jaar horen tijdens het Verenigingsconcert, Paletconcert en Terrasconcert. Tijdens dit laatste concert worden de leerlingen die hun diploma hebben behaald even mooi in het zonnetje gezet.