Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Slagwerkgroep

slagwerkgroep Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

De slagwerkgroep van Muziekvereniging Kunst Adelt komt al sinds 1994 uit in de 1e divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM), en bestaat uit een hechte groep slagwerkers die samen het huidige niveau waarborgen. Op het laatste concours van december 2011 werd dan ook wederom in deze divisie een uitstekende 1e prijs behaald.

De opleiding van onze slagwerkers gebeurt alweer een aantal jaar binnen onze eigen muziekschool, waarin een professionele externe leraar een opleiding tot volleerd slagwerker bied. Daarnaast is er voor de grote groep nieuwe slagwerkers een leuk en leerzaam traject bij onze jeugdslagwerkgroepen HiddiT! En StikkiT!, waarbij in een groep wordt gerepeteerd en mogelijkheden zijn tot het leren bespelen van vele verschillende slagwerk-instrumenten.

De slagwerkgroep speelt in de sectie A-B. Dit brengt met zich mee dat er een grote verscheidenheid aan instrumentarium gebruikt wordt. Van trom tot conga, van pauken tot vibraslap, van buisklokken tot timbales. Alles wat u kunt opnoemen ligt wel in onze repetitieruimte. De vereniging beschikt over een vernieuwd instrumentarium, zodat de slagwerkers zich op een fijne manier met hun prachtige hobby kunnen bezighouden.

De slagwerkgroep repeteert iedere donderdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur