Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Stikkit

stikkit Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

In het leerjaar van groep 5 kunnen kinderen kennis maken met leuke aspecten van slagwerk. Tijdens een workshop worden de kinderen in verschillende groepen opgedeeld en onder begeleiding van een slagwerker van onze vereniging leren zij dan op een instrument (grote trom, kleine trom, bekken, triangel, bongo’s enz.) een ritme spelen. Maar muziek maak je niet alleen, muziek maak je sámen.

Een half uur later worden deze groepen daarom samengevoegd. Al snel blijkt dat een groep van twintig kinderen met deze onafhankelijk geleerde ritmes op verschillende instrumenten een miniconcert kan geven. Zo wordt voor de deelnemers en bezoekers al meteen duidelijk wat samen muziek maken is, en enthousiaste kinderen zijn veelal het gevolg.

Wanneer kinderen na de wervingsactie geïnteresseerd zijn en ze geven zich op, wordt direct begonnen met de interne opleiding van deze slagerkers in wording. Als ze hun basistechniek onder de knie hebben, mogen de leerlingen na een aantal maanden al mee gaan spelen bij Jeugdslagwerkgroep StikkiT! Zo leren ze spelen in een grotere groep en luisteren naar hun collega-slagwerkers. Ook leren ze gaandeweg met steeds meer verschillende slagwerkinstrumenten omgaan.

Jeugdslagwerkgroep StikkiT repeteert op donderdagavond van 18:30u tot 19:00u.