Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Prachtig themaconcert Let s play!

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Zo’n tweehonderd bezoekers genoten afgelopen zaterdag in Den Tref van het themaconcert van Kunst Adelt. Het thema was Let’s Play en dat hield in dat heel veel bekende muziek van computergames en fi lms voorbij kwam. 

Slagwerkgroep

De avond werd knallend geopend door een optreden van de slagwerkgroep van de muziekvereniging. Het thema van ‘The A-team’ en ‘Tetris’ vond herkenning bij de aanwezigen. Verrassend en met militaire precisie werd de muziek van de film ‘A Few Good Men’ ten gehore gebracht. Strak en ritmisch zoals we van de slagwerkgroep gewend zijn. Een waardige opening dat een voorteken bleek te zijn voor het tweede deel van het concert.

Harmonieorkest

Het harmonieorkest koos dit concert voor makkelijk in het gehoor liggende en herkenbare melodieën. Naar aanleiding van de films zijn van ‘Harry Potter’ en ‘Lord of the Rings’ computergames gemaakt en dus kwam de muziek in aanmerking voor dit concert. Twee geweldige inzendingen van zelfgemaakte Legofilmpjes maakte dat de muziek nog beter tot zijn recht kwam. Sowieso werd het scherm creatief gebruikt door de presentatie van de avond in handen te geven van animatiefiguurtjes, ingesproken door leden van de harmonie.

Zonder één muzikant van Kunst Adelt te kort te doen want de muziek was prachtig en heerlijk om naar te luisteren, maar het hoogtepunt van de avond was toch echt de solo van Tim Huijbregts. Hij vertolkte ‘Doina’ met zoveel elan dat de zaal volledig in vervoering raakte; de minutenlange staande ovatie was terecht. Wàt een virtuositeit, wàt een beleving.