1e prijs voor slagwerkgroep!

28 oktober 2018

Categorie: Slagwerkgroep,

Tags: wedstrijd, prestatie, heijen, slagwerkgroep, hapert, kunst adelt,

1e prijs voor slagwerkgroep!

Een spannende dag voor de slagwerkgroep van Kunst Adelt. Op 27 oktober namen ze deel aan de Sla je Slag Cup in Heijen.  Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de vereniging die het evenement het jaar daarvoor gewonnen heeft. Slagwerkgroepen van heinde en verre kunnen zich presenteren en worden beoordeeld door een vakbekwame jury. Qua intentie is het dan ook vergelijkbaar met een concours. Al met al zorgde dit dus voor genoeg spanning bij de slagwerkers uit Hapert!

’s Ochtends rond de klok van 11 startte de dag met een laatste repetitie in Den Tref. Na wat krachtvoer was het toch echt tijd om met z’n allen met de bus te vertrekken. En uiteraard lag het laadruim vol met het benodigde materieel! De spanning was merkbaar in de bus, maar daarmee ook de focus voor de uitvoering later die dag.

Zo’n 3 uur vooraf kwam de bus aan bij gemeenschapshuis d’n Toomp. Er was voldoende tijd om nog even wat te drinken en daarnaast werd er geluisterd naar andere slagwerkgroepen. Bijzonder om te zien was dat er vooral veel melodische slagwerkgroepen speelden, dit in tegenstelling tot onze eigen slagwerkers die zich presenteren met ongestemd slagwerk. De vele vibrafoons, xylofoons en overig slagwerk klonken door de zaal en het was duidelijk dat het niveau dit jaar erg hoog was.

Nu was het toch echt tijd voor onze eigen slagwerkers. De laatste spullen werden uit de bus gesjouwd en alle instrumenten werden klaargezet achter het podium. De deuren gingen open en al snel stond de slagwerkgroep klaar voor de uitvoering. Op het programma stonden onder andere “Arrogance”, “Diagramme”, “Fears” & “Drums, Loud, Good”. Het concert was zoals we dat kennen van de slagwerkers: “Strak getimed en met de nodige complexe ritmische uitdagingen.”

Voordat we het wisten waren we de instrumenten al weer aan het inladen in de bus. Daarmee was dit voor enkele leden ook het startsein om de fles open te kurken. Want wat een prestatie hebben zij samen geleverd! Ongeacht het resultaat is dit alleen al een prestatie en overwinning om samen de uitdaging aan te gaan bij het slagwerkconcours.

Maar het feestje kon zich later nog wat verder ontpoppen, want de uitslag loog er niet om: “85,72 punten en daarmee een dikverdiende 1e prijs!” De vreugde van het resultaat was duidelijk zichtbaar in de groepsfoto!

In grote feestvreugde kon de groep vertrekken naar thuishaven Den Tref. Bij een korte pitstop bij de McDonalds konden alle magen nog even gevuld worden. Tijdens de busreis werd er toch ook wel gespeculeerd door enkele slagwerkers: “Zouden we nog een serenade krijgen bij terugkomst?” Meegereisde bestuursleden moesten die vraag stiekem weglachen, want er was inderdaad een feestelijke muzikale ontvangst van enkele leden van het harmonieorkest geregeld. Dit werd uiteraard zeer gewaardeerd! Gezamenlijk hebben we in Den Tref de 1e prijs gevierd tot in de late uurtjes.

Al met al een spannende maar ook gezellige dag die we als vereniging en slagwerkgroep niet snel zullen vergeten. Wat een topprestatie! We kijken met opgeheven hoofd uit naar wat de slagwerkers ons nog gaan bieden in de toekomst!

 

Wellicht vind je dit ook interessant

Verbazingwekkend zangtalent tijdens Into the Music “The Battles”

18 mei was een spannende dag voor verschillende zangers en[...]

Lees Meer

Start Donateursactie van Muziekvereniging Kunst Adelt

Op zaterdag 11 mei a.s., komen de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert ‘trapt er weer op los’

De traditie om op de eerste zondag van mei te[...]

Lees Meer

Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert

Spannend, dat vonden we het allemaal, de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Kunst Adelt gaat op jacht naar ‘De Adriaan’

Op zaterdag 13 en zondag 14 april ‘spant’ het er[...]

Lees Meer

Into the Music presenteert: “The Battles”

Heb jij altijd al gedroomd om op te treden met[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?