De memoires van Jac Tijssen, al 50 jaar lid!

24 juli 2018

Categorie: Geen categorie,

Tags: Jac, memoires, hapert, kunst adelt,

De memoires van Jac Tijssen, al 50 jaar lid!

Op 10 jarige leeftijd ben ik begonnen met spelen bij meester Sterke en al snel op 15 jarige leeftijd ben ik doorgestroomd naar het grote orkest van Kunst Adelt. Bijna ieder jaar gingen we op concours, dat was altijd heel erg spannend. We hadden altijd de eerste prijs! Ik heb nog nooit een 2e prijs behaald met de fanfare.

In 1957-1958 moest ik in dienst als marinier en werd daar uitgezonden naar Nieuw-Guinea. Na mijn diensttijd kwam de fanfare een serenade brengen en meester sterke had al weer een instrument klaar liggen waar ik weer mee kon beginnen.

In 1962 namen we deel aan het topconcours in Arnhem en we werden daar landskampioen onder leiding van A. Beelen. Dat was echt heel geweldig! Na een jaar ging mijn voorkeur echter uit naar het voetballen, dus ik bedankte de fanfare voor de mooie jaren. Hierna volgden de ‘crisisjaren’ bij de vereniging.

In 1977 kwam ik terug bij de harmonie en toen moest ik spelen op de trompet en dat ging me redelijk goed af. We gingen weer om de 5 jaar op concours en in Middelburg haalden we het vaandel weer terug naar Hapert! Er was wel iets grappigs gebeurd; Johnny Hoeks zakte namelijk door zijn stoel bij de eerste maat van het stuk. Grote hilariteit maar we gingen gewoon door en kregen een 1e prijs met lof van de jury.

Grote hilariteit maar we gingen gewoon door en kregen een 1e prijs met lof van de jury.

In mijn tijd bij Kunst Adelt hebben we ook verschillende reisjes gemaakt waaronder naar Polen, Praag, Oostenrijk en Duitsland. We sliepen meestal bij gastgezinnen. Ik heb momenteel nog steeds contact met een gastgezin uit Polen.

Ondertussen ben ik overgestapt naar euphonium (bariton). Dat speel ik al wel 25 jaar. Daarnaast ben ik ook al 40 jaar actief als muzikant bij de Vennebloazers, de gezelligste blaaskapel in Hapert.

Dit is in het kort wat ik allemaal heb meegemaakt met de harmonie. Als 10 jarige jongen was ik de jongste muzikant, maar inmiddels ben ik gegroeid tot de nestor van de harmonie: 50 jaar lid! Wat gaat de tijd toch vlug. Ik kijk nu erg uit naar het 100 jarige bestaan van de harmonie in 2021 en hoop daarin nog in alle vreugde mee te kunnen blazen. En vanuit daar zien we wel weer verder.

— Jac Tijssen, Euphonium

Wellicht vind je dit ook interessant

Verbazingwekkend zangtalent tijdens Into the Music “The Battles”

18 mei was een spannende dag voor verschillende zangers en[...]

Lees Meer

Start Donateursactie van Muziekvereniging Kunst Adelt

Op zaterdag 11 mei a.s., komen de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert ‘trapt er weer op los’

De traditie om op de eerste zondag van mei te[...]

Lees Meer

Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert

Spannend, dat vonden we het allemaal, de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Kunst Adelt gaat op jacht naar ‘De Adriaan’

Op zaterdag 13 en zondag 14 april ‘spant’ het er[...]

Lees Meer

Into the Music presenteert: “The Battles”

Heb jij altijd al gedroomd om op te treden met[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?