Geslaagd Concert Carnavalesk van Kunst Adelt

17 februari 2020

Categorie: Carnavalsconcert, Bestuur, Jeugdleden, Slagwerkbende, Blazersklas,

Tags: -

Geslaagd Concert Carnavalesk van Kunst Adelt

Het Concert Carnavalesk van Muziekvereniging Kunst Adelt uit Hapert kenmerkt zich door luchtigheid gecombineerd met ongekende muzikaliteit. Alle afdelingen komen aan bod en vrijwel alle acts worden ondersteund door livemuziek. PC55 was aanwezig bij het concert op Valentijnsdag en de avond kreeg zowaar een romantisch tintje door de kiss-cam van twee Cupido’s.

Slapstick

Als rode draad door de avond loopt de presentatie van Theo Jansen en Ludo Faes. Helemaal op elkaar ingespeeld vullen zij de gaten op wanneer een decorwisseling nodig is, maken grapjes met het publiek en ten koste van elkaar maar altijd met een luchtigheid die zijn weerga niet kent. Of ze nu als bouwvakker elkaars gereedschapskist staan te vergelijken of als ware Cupido’s de ‘kiss-cam’ bedienen: ze hebben altijd de lachers op hun hand. De slapstick-act van de eerste groep sloot naadloos aan op de humoristische kwinkslagen van het presentatieduo maar sowieso geldt voor de hele avond dat álles uit de kast wordt getrokken voor een heerlijk concert carnavalesk.

Muzikaliteit

De jeugd van Kunst Adelt bewijst dat muzikaliteit niet alleen zit in het bespelen van een instrument; ook met dans kun je laten zien dat je ritme hebt. Ritme zat zeker in de acts – twee tot grote vreugde van het aanwezige publiek – van de slagwerkgroep. Ze zijn niet met veel maar ze maken wel een mooi stukje muziek. Een keukentrap en een paar ballonnen voldoen prima als instrument. Er zat geen lachgas in de ballonnen maar toch werd er gegrinnikt om de act. Ritmisch typen, samen gymmen en een act waarbij letterlijk met handen en voeten trompet werd gespeeld maakten van de avond een dolle boel. De Vier Dames – terug van een jaartje weggeweest – behandelden de Hapertse Dorpsquiz door zich voor te doen als helpdesk. Jammer dat ze nergens verstand van bleken te hebben en niemand konden helpen maar roddelen lukte prima.

Haopertse Gaoper

De vrijdagavond van het Concert Carnavalesk staat traditiegetrouw in het teken van de benoeming van de nieuwe Haopertse Gaoper. Een Gaoper moet verhalen kunnen vertellen over vroeger, oude koeien uit sloten kunnen halen, nadenken, buurten, steggelen, zeveren, borrelen, zingen en kuieren en dat vond de commissie, bestaande uit Frits Oomen en Antoon Poppeliers, allemaal terug in Henk Worm die vanaf nu aan het rijtje van dit illustere gezelschap toegevoegd is. Door de leden van het Genootschap werd hij aangekleed en geïnstalleerd. Onderscheidingen waren er ook voor Mieke Sleegers en Martijn Duffhues voor hun inzet aan de muziekvereniging. De door Prins Fundamento omgehangen onderscheiding viel in goed aarde.

Met het uit volle borst gezongen Haperts Volkslied kwam een schitterende avond tot een goed einde.

Wellicht vind je dit ook interessant

Gezellige optredens bij ut Pleintje en Den Tref

Op 5 juli gaf Kunst Adelt na lange tijd weer[...]

Lees Meer

Blazers- en Slagwerkklas doet mee met muziekwedstrijd “Lang leve de muziek”

De blazersklas heeft auditie gedaan voor de Lang Leve de[...]

Lees Meer

Kunst Adelt komt naar buiten op 5 juli!

Kunst Adelt is weer actief! De coronatijd heeft ons tijdelijk[...]

Lees Meer

Kunst Adelt maakt muziek tijdens concert KArantaine

De tijden van corona en thuisisolatie raakt ook de cultuurbranche[...]

Lees Meer

Kunst Adelt herdenkt slachtoffers 2e wereldoorlog

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de 2e[...]

Lees Meer

INTO THE MUSIC 2019 – LIVE

Zit jij ook al zo lang thuis? Even tijd om[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?