Genieten, gastartiesten, groots en gezellig bij Kunst Adelt op 30 november

14 november 2019

Categorie: Into the Music, Slagwerkgroep, Harmonieorkest,

Tags: -

Genieten, gastartiesten, groots en gezellig bij Kunst Adelt op 30 november

Voor de tweede keer in de geschiedenis van Kunst Adelt, organiseert de muziekvereniging ‘Into The Music’ een hele avond live-muziek met de leukste gastartiesten, verrassende liedjes en héél veel gezelligheid. Stijn Leijten organiseert het evenement samen met Mike Vosters en ze staan te popelen om te beginnen.

Auditie
“Het was een zware klus om ‘Into the Music’ te organiseren maar we krijgen er zoveel energie voor terug”, vertelt Stijn. “We hebben het onszelf ook niet heel makkelijk gemaakt. We hadden natuurlijk gewoon zangers en zangeressen kunnen vragen om bij ons te komen zingen maar we hebben het anders aangepakt. We hebben er een soort ‘Idols’ van gemaakt. We hebben gevraagd filmpjes in te sturen en daaruit is een auditieronde voortgekomen. In de jury zaten onze dirigent Erik Somers, lid en zangeres Anneli Verhees en zanger (voorheen bij Satisfy) Arthur Morpey. Zij hebben een selectie gemaakt en daar zijn we ontzettend blij mee. Het zomeravondconcert was tegelijk de finaleronde en daaruit is de winnares naar voren gekomen. Achteraf waren we met de nummers 1, 2 en 3 even blij en krijgen ze allemaal een aandeel in de show.” Peter Bons hoefde geen auditie te doen, hij werd rechtstreeks gevraagd om een aantal nummers te komen zingen en hij neemt de presentatie van de avond op zich: “De klik met onze muziekvereniging is héél erg goed”, verklaart Stijn.

Gastartiesten
Celine van Bussel komt uit Helmond en heeft de voorronde gewonnen. Ze hoorde van de audities via Arthur Morpey, bij wie ze ooit een gastoptreden deed. “Normaal gesproken zing ik met een band dus voor mij is het een grote uitdaging om met een groot harmonieorkest te zingen. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga in ieder geval ‘Halleluja’ zingen; de andere twee nummers hou ik als verrassing maar het is héél afwisselend.”

Haar stijl ligt in de lijn van Adèle, Christina Aguilera en Whitney Houston. De runner-up van de audities is Tisha Gerard, uit Eindhoven, die een sterke voorkeur heeft voor soulmuziek. “Ik treed soms op met een bigband en daar kan ik mijn ei wel in kwijt. Nu mag ik met een héle grote bigband en dat vind ik ontzettend leuk. Ik zeg niet welke twee nummers ik ga doen, gewoon lekker komen luisteren.” Gitte de Beijer vindt zichzelf de minst ervaren van het drietal. “Ik heb wel eens gezongen maar echt niet veel. Ik werd via een vriend van me, die bij Kunst Adelt speelt, op de audities gewezen. Ik dacht dat ik echt niet goed genoeg zou zijn maar een dag voordat de inschrijving dicht ging dacht ik ‘wat kan mij het schelen, ik doe het gewoon’ en zie, ik mag meedoen. Super leuk maar ook super-spannend.” Gitte mag vanwege de derde plek in de voorronde één nummer laten horen: “Het is een rustig nummer en meer zeg ik er niet over.”

Variatie
‘Into the Music’ wordt een gevarieerde avond. Stijn: “We springen van pop naar rock, via techno door naar soul en Nederlandstalig; het wordt een avond die voor álle muziekliefhebbers interessant is. Een héél speciaal optreden krijgen we van de slagwerkgroepen van Hapert en Bladel die zich voor dit concert verenigd hebben. We hebben al een keer mogen luisteren en kijken naar wat ze gaan doen en het wordt spectaculair. De slagwerkgroep staat onder energieke muzikale leiding van Marcel van Wensen en krijgt versterking van Bram Janssen-Ros. ”Alsof het allemaal nog niet genoeg is komt er ook nog een voor de gelegenheid samengestelde streetband. Stijn: “Met een aantal muzikanten van Kunst Adelt, kruipen we in de huid van Techno-performers en maken we een paar vette nummers. De uitdaging zit ‘m erin om zonder dirigent het ritme vast te houden. We hebben al een soort generale repetitie gehad en het ging buiten verwachting goed.” Met al die verschillende muzieksoorten, artiesten en stijlen wil Kunst Adelt het stoffige imago wat nog altijd aan een ‘harmonie’ kleeft voor eens en altijd van zich afschudden. “We zijn hip en maken eigentijdse muziek; dat we met zoveel verschillende instrumenten spelen, voegt juist iets toe aan de muziek.” Op de afterparty met dj Ruben Sosa gaat het laatste stukje van het dak er nog af.

Erbij zijn?
De kaartverkoop is inmiddels gestart en loopt lekker. “De zitplaatsen zijn allemaal al verkocht”, vertelt Stijn. “Er zijn alleen nog staanplaatsen en dat geeft meteen aan dat het geen statisch luisterconcert gaat worden. Er mag gedanst, gepraat, meegezongen en gelachen worden. Ons uitgangspunt is: je komt naar ‘Into the Music’ om te genieten en dat gaat zeker gebeuren.”

Kaartjes zijn te reserveren via de site: www.intothemusic.nl en kosten – in de voorverkoop – € 12,50. Aan te raden is het risico niet te lopen om teleurgesteld te worden en snel te reserveren. De zaal gaat open op 30 november om 19.00 uur, het concert begint om 20.00 uur. Ben jij al ‘into the music’? Koop dan vandaag je kaartjes nog en ga los bij Kunst Adelt.

Wellicht vind je dit ook interessant

Gezellige optredens bij ut Pleintje en Den Tref

Op 5 juli gaf Kunst Adelt na lange tijd weer[...]

Lees Meer

Blazers- en Slagwerkklas doet mee met muziekwedstrijd “Lang leve de muziek”

De blazersklas heeft auditie gedaan voor de Lang Leve de[...]

Lees Meer

Kunst Adelt komt naar buiten op 5 juli!

Kunst Adelt is weer actief! De coronatijd heeft ons tijdelijk[...]

Lees Meer

Kunst Adelt maakt muziek tijdens concert KArantaine

De tijden van corona en thuisisolatie raakt ook de cultuurbranche[...]

Lees Meer

Kunst Adelt herdenkt slachtoffers 2e wereldoorlog

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de 2e[...]

Lees Meer

INTO THE MUSIC 2019 – LIVE

Zit jij ook al zo lang thuis? Even tijd om[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?