Kerst met Kunst Adelt!

13 december 2018

Categorie: Harmonieorkest,

Tags: tim, kerst, 2018, gezellig, hapert, klarinet,

Kerst met Kunst Adelt!

Artikel door Renate Pijnenburg in opdracht van PC55

Klassiekers, A Few Good Men en ‘kerstige’ verhalen tijdens Kerstconcert op 22 december

Kort voor Kerstmis, brengt Muziekvereniging Kunst Adelt een concert op de planken. Een concert met stemmige kerstmuziek – hoe kan het ook anders? – maar ook heerlijke popnummers, gespeeld door A Few Good Men, ontbreken niet. Nooit eerder werkten de twee gezelschappen samen maar de klik is er en het belooft een prachtige avond te worden.

Afwisseling

Kunst Adelt treedt gemiddeld vijf keer per jaar op en daarbij is niets standaard. Stijn Leijten: “We proberen elke keer met iets nieuws te komen. Soms herhalen we een bepaalde opzet, zoals bijvoorbeeld ‘Into the Music’ maar binnen dat stramien veranderen we toch. Dat houdt het interessant voor zowel de muzikanten als het publiek. We hebben een heel breed publiek en die willen we bij elk concert kunnen bedienen. Dat gaat zeker lukken bij ons kerstconcert van 22 december. Door de afwisseling van kerstklassiekers met het repertoire van A Few Good Men, is het een toegankelijk concert voor iedereen.”

A Few Good Men

Muzikaal

De samenwerking pakt erg goed uit. Tim Huijbregts: “We hebben één repetitie samen gehad en we bleken al enorm op elkaar ingespeeld te zijn. De ‘Few Good Men’ nemen hun hobby héél serieus en komen goed voorbereid op de repetitie; ze zijn ontzettend muzikaal en er was een goede klik met onze dirigent. Het ging zelfs zó goed dat een tweede repetitie niet nodig was; er is alle vertrouwen dat het een prachtconcert gaat worden.”

Klarinetconcert

Voor Tim is de spanning iets groter dan bij andere concerten. Aan het begin van het concert zal hij een deel van het Klarinetconcert spelen waarmee hij naar ‘De Adriaan’ gaat in april in Riethoven. “Het stuk zit er deels in en de eerste twee delen speel ik tijdens het kerstconcert. Voor mij is het ’t meest technisch lastige stuk dat ik ooit gespeeld heb en ik denk dat dat voor de muzikanten van Kunst Adelt ook geldt. Ontzettend fijn dat ze het hebben willen repeteren met mij maar ik wist eigenlijk wel dat ze geen uitdaging uit de weg gaan. Het klarinetconcert dat we gaan spelen is niet per definitie een echt kerstnummer maar het past wel.”

Tim Huijbregts (foto door K. Staps)

Variatie

Met de variatie in muziek, het solostuk van Tim en de onderbreking door Gerard Straatman met diverse ‘kerstige’ verhalen, zal het een verrassende avond worden. Margreet Castelijns: “Wij weten ook nog niet wat Gerard gaat vertellen maar hem kennende wordt het niet een standaard-kerstverhaal. Op een paar momenten komt hij met een vertelling en dat maakt van de hele avond een sfeervolle beleving. Voor Tim en Stijn zal het voor ’t eerst zijn dat ze een kerstconcert meemaken. Het is zéker tien jaar geleden dat we dat als muziekvereniging organiseerden. Sowieso bruist ons bijna geheel verjongde bestuur van de energie en er liggen nog vele ideeën op de plank voor toekomstige concerten.”

Jong en hip

Eén van de doelen van het nieuwe bestuur is om de muziekvereniging te presenteren als jonge, hippe, energieke club waar plaats is voor iedereen. Stijn: “Voorzitter Hanneke heeft de Blazersklas in het Palet mee opgezet in de hoop jonge kinderen enthousiast te krijgen voor onze vereniging. We hebben een promofilmpje gemaakt dat alle facetten van Kunst Adelt laat zien en natuurlijk hopen we op 22 december veel jongeren te zien, die hun kerstfeest op eigen wijze in willen vullen. Met andere woorden: Kunst Adelt is laagdrempelig, toegankelijk en helemaal bij de tijd.”

Erbij zijn?

De entree voor het kerstconcert is gratis; de deuren van Den Tref gaan om 19.30 uur open. Om 20.00 uur start het concert dat gevolgd wordt door een gezellige kerstborrel waarbij het niet ondenkbaar is dat A Few Good Men nog een nummertje of twee, drie speelt. Iedereen is van harte uitgenodigd voor het Kerstconcert van Muziekvereniging Kunst Adelt.

Wellicht vind je dit ook interessant

Verbazingwekkend zangtalent tijdens Into the Music “The Battles”

18 mei was een spannende dag voor verschillende zangers en[...]

Lees Meer

Start Donateursactie van Muziekvereniging Kunst Adelt

Op zaterdag 11 mei a.s., komen de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert ‘trapt er weer op los’

De traditie om op de eerste zondag van mei te[...]

Lees Meer

Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert

Spannend, dat vonden we het allemaal, de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Kunst Adelt gaat op jacht naar ‘De Adriaan’

Op zaterdag 13 en zondag 14 april ‘spant’ het er[...]

Lees Meer

Into the Music presenteert: “The Battles”

Heb jij altijd al gedroomd om op te treden met[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?