Hiddit

Hiddit

Hiddit zijn de allerkleinsten van onze slagwerkers. Ze delen allemaal dezelfde passie: “Drummen en slagwerk!” Op de repetities studeren ze samen aan uitdagende ritmische nummers. Samen spelen is immers veel leuker dan alleen. Verschillende keren per jaar zijn er concerten. Denk bijvoorbeeld aan het paletconcert, het terrasconcert en het carnavalsconcert.

De repetities van Hiddit zijn op donderdagavond van 19u tot 20u. Ben jij nu benieuwd hoe de repetities verlopen? Of wil je misschien wel een keertje meespelen? Kom gewoon langs op donderdagavond in Den Tref.

Onze Activiteiten

Paletconcert

Voorspeelavond

Carnavalsconcert

Jeugdactiviteiten

Zomeravondconcert

Jeugdkamp

Instrumenten uit het Orkest

Drum

Bongo

Sleebel

Cabassa

Castagnetten

Conga

Koebel

Bekkens

Tamboerijn

Triangel

Maracas

Dirigent: Jeroen Engel

Jeroen Engel is vanaf 11 jarige leeftijd met muziek bezig. Hij begon als slagwerker bij Harmonie De Eendracht in Eindhoven. Later werd hij lid van de drumband en Fanfare Wilhelmina. Hij trad verder vele malen op met het slagwerk ensemble S.P.A.S. (Stichting Promotie Amateur Slagwerk) waar hij zich verdiepte in diverse slagwerktechnieken. Het betrof onderanderen, Amerikaanse, Schotse, Basler (Zwitsers), maar ook Afrikaanse, Latin en melodische instrumenten.

Samen met Marcel Driessen uit Boxmeer was hij vele malen met succes deelnemer van het solisten concours in Bladel en werden zij 2 keer Nederlands Kampioen in de hoogste afdeling van de K.N.F.M. In 1987 diende Jeroen Engel vier jaren bij het Korps Mariniers. Hij speelde bij de Tamboers & Pijpers van de Mariniers Kapel en de "Royal Dutch Marines Steelband", waarmee hij veel (verre) reizen heeft gemaakt.

Na zijn diensttijd in 1991 is Jeroen Engel begonnen als instructeur bij " Les Echos D'orplein" in Budel-Dorplein. Tegelijkertijd is Jeroen met de instructeurcursus gestart in Thorn, waar hij les had van August Thissen en Jo Zinsen.

Verder is hij actief geweest als instructeur bij E.M.M. (Eendracht Maakt Macht) in Budel en het Helmonds Muziek Corps. Momenteel is Jeroen Engel naast Percussie Groep Lunion ook instructeur bij De slagwerkgroep van Harmonie Sub Umbra uit Veldhoven en Drumfanfare Jong Leven uit Gerwen. Op 28 november 2004 haalde deze instructeur met zijn PGL een eerste prijs met promotie op het K.N.F.M. concours in Heerlen.

Op 26 februari 2005 nam Jeroen met de Percussie Groep Lunion deel aan het KNFM topconcours in Winterswijk en behaalde met de jonge slagwerkgroep uit Bladel een bijzonder goed resultaat. Jeroen is bijzonder actief betrokken bij de opleiding van veel jeugdige en gevorderde slagwerkers van de P.G.L. van harmonie L'Union. Momenteel volgt hij een opleiding aan het conservatorium.

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?