Nieuw bestuur Kunst Adelt stelt zich voor

8 januari 2019

Categorie: Bestuur,

Tags: bestuur, nieuw, voorstellen,

Nieuw bestuur Kunst Adelt stelt zich voor

Binnen onze dynamische vereniging gebeurt er veel. Heel zichtbaar zijn de concerten die we organiseren of serenades die we opvoeren in en rondom Hapert. Maar ook achter de schermen gebeurt er veel. Zo zijn we actief bezig met het opleiden en werven van nieuwe jeugdleden. Maar ook zorgen we dat alle orkesten blijven draaien en zich kunnen bezighouden met uitdagende en leuke muziek. Het daarbij behorende onderhoud van het instrumentarium hebben we daarbij nog niet eens benoemd. En dan nog de financiële stukken, het onderhouden van interne en externe relaties en aantrekken van sponsoren en zo kunnen we nog wel even verder gaan.

Al met al gebeurt er dus veel wat niet altijd even zichtbaar is. Daarom willen we graag de gezichten achter al het werk binnen de vereniging presenteren. Sinds begin 2018 is het bestuur van Kunst Adelt flink op de schop gegaan. Zo kennen we een nieuwe voorzitster en zijn er daarnaast wisselingen in wel 4 taakgebieden. Het vernieuwde 6-koppige bestuur van de vereniging is verdeeld in verschillende leeftijden. Het is goed om te zien dat zowel jongere als oudere bestuursleden samenwerken met de juiste energie en dynamiek. Zo kunnen we weloverwogen beslissingen maken die vanuit verschillende perspectieven worden benaderd. En uiteraard niet te vergeten dat de veelzijdigheid in het vernieuwde bestuur het werk (en de vergaderingen) ook ontzettend gezellig maakt! Hieronder stellen de bestuursleden zich voor en vertellen over zichzelf en de rol die ze vervullen binnen het bestuur.

Hanneke van Dongen
Voorzitter
Taakgebied “Werving en Opleiding”
Taakgebied “Jeugdgroepen”

Sinds april 2018 trotse voorzitter van Muziekvereniging Kunst Adelt, in de voetsporen van mijn opa die meer dan 60 jaar lid was. Aanvankelijk als hoboïste in 1999 bij de vereniging gekomen en na 10 jaar commissielid van de Carnavalscommissie te zijn geweest, sinds 5 jaar ook als bestuurslid Jeugdorkesten en Opleiding, bestuurlijk betrokken. In de tussentijd heb ik ook nog ongeveer 5 jaar het pieporkest gedirigeerd en theorielessen gegeven aan de eigen leerlingen van Kunst Adelt. Nu ik zelf inmiddels, wegens omstandigheden, niet meer actief muziek maak, maar toch mijn kennis en kunde (ik ben afgestudeerd aan het conservatorium) wilde blijven inzetten voor de vereniging, ben ik naast bestuurslid en voorzitter, sinds 2017 ook zeer nauw betrokken bij het muziekproject op het Palet. Die samenwerking verloopt erg goed en ik hoop dat we nog lang als vereniging onze medewerking mogen kunnen leveren aan het feit, dat alle kinderen in Hapert de kans krijgen om op een muziekinstrument te leren spelen. Of dat nu alleen de periode is van het project op school of daarna ook nog in de blazersklas of bij de jeugdslagwerkers, je leert er zoveel meer van dan alleen muziek maken. Naast dat je van muziek maken slimmer wordt en beter leert samenwerken is samen muziek maken en beleven het mooiste dat er is. Daarom hoop ik nog lang als voorzitter mijn bijdrage te mogen leveren bij deze enthousiaste en actieve muziekvereniging.


Linda Rijkers
Secretaris
Taakgebied “Jeugdcommissie”

Sinds 2000 ben ik lid van Muziekvereniging Kunst Adelt, begonnen op hobo en na drie jaar overgestapt op de klarinet. Het is mooi om te zien hoe jong en oud met elkaar één vereniging vormt. We beleven samen grootse momenten, maar ook als het even wat minder met iemand gaat, dan kun je op je verenigingsgenoten rekenen. Kunst Adelt heeft een belangrijke plaats in mijn leven gekregen en na wat gesprekken vorig jaar, heb ik besloten het bestuur te gaan versterken. Als 27-jarige ben ik, het klinkt gek, het oudste bestuurslid in de categorie 20-30 jaar. Binnen het bestuur heb ik het secretariaat op me genomen. Dat houdt o.a. in dat ik zorgdraag voor het verenigingsarchief, samen met de voorzitster de vergaderingen voorbereid, verantwoordelijk ben voor de verslaglegging en het doorzetten en beantwoorden van post/mails. Daarnaast valt het taakgebied jeugdactiviteiten onder mij. Ik vind het belangrijk dat er naast muziek maken ook andere activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd, zodat ze meer binding krijgen met andere leerlingen en onze vereniging. In het dagelijks leven werk ik bij Brownies&downieS in Eindhoven. Hier ben ik leidinggevende en verantwoordelijk voor alle zorggerelateerde zaken. Dan kun je denken aan het bijhouden van cliëntdossiers en het voeren van gesprekken tot de aansturing/begeleiding op de werkvloer en het coachen van stagiaires. Daarnaast ben ik een ondernemend persoon, zit ik niet graag stil en ben ik een tikkeltje perfectionistisch. Meestal vrolijk en in voor geintje op zijn tijd. Toch heb ik ook een serieuze kant en is een zekere bescheidenheid kenmerkend voor mij. Verder geniet ik van de gedrevenheid en de gezelligheid van mijn medebestuursleden, zonder hen zou het lang zo leuk niet zijn en dat is dan ook gelijk de reden dat ik de toekomst positief tegemoet zie!


René Huijbregts
Penningmeester

Als enig bestuurslid geen ervaring met het bespelen van een muziekinstrument. Ik ben sinds begin 2011 penningmeester van onze mooie vereniging. Na veel keren vragen door mijn voorganger Antoon Poppeliers ben ik als vader van 2 muziek makende kinderen in 2011 aan deze taak begonnen. In deze 7 jaren heb ik veel wisselingen meegemaakt in de samenstelling van het bestuur maar ook in de manier van werken door het bestuur. Het jeugdig enthousiasme geeft mij ook extra motivatie om als penningmeester de komende jaren financieel verantwoord te sturen. Naast penningmeester ben ik ook de ledenadministrateur. In het dagelijks leven ben ik hoofd administratie bij een gerechtsdeurwaarderskantoor.


Margreet Castelijns-Wieland
Taakgebied “Harmoniezaken”

Onlangs heb ik mijn 25-jarig jubileum mogen vieren binnen de muziekvereniging. Ik speel klarinet en ben daarnaast zeer betrokken bij diverse activiteiten en commissies binnen de vereniging. Zo ben ik betrokken geweest bij de organisatie van de concertreis, bij de organisatie van de jaarlijkse carnavalsconcerten en heb ik in de jeugdcommissie gezeten. Ik ben dit jaar opnieuw gestart met een bestuursfunctie. Eerder heb ik een aantal jaren als bestuurslid jeugdzaken in dit bestuur gezeten waarbij ik verantwoordelijk was voor werving, opleiding en jeugdactiviteiten. Vanuit mijn taakgebied harmoniezaken ben ik eerste aanspreekpunt voor het harmonieorkest en zorg ik mede voor de invulling van het concertprogramma.

Ruim 20 jaar geleden mocht ik na 4 jaar klarinetles direct instromen in het harmonieorkest. We gingen aan de slag met muziek voor het eerste concours onder leiding van onze huidige dirigent Erik Somers. We speelden toen de Pagan Dances en Armenian Dances. Hele mooie nummers, en tegelijkertijd best lastig als je net je B-diploma hebt. Nu, 20 jaar verder, hebben we nog steeds een fantastisch harmonieorkest waar mooie muziek gemaakt wordt, een fijne sfeer hangt en waar de onderlinge banden heel goed zijn. Ik vind het gaaf dat ik daar een rol in mag vervullen. Zowel bestuurlijk als door het wekelijks repeteren en de bijzondere concerten. Over enkele jaren bestaat onze vereniging 100 jaar. Een echte mijlpaal, waar we oprecht allemaal trots op mogen zijn!


Mike Vosters
Taakgebied “Evenementen”


Met mijn 26 jaar ben ik al meer dan 14 jaar lid en ben ik alweer 3 jaar onderdeel van het bestuur 
van onze vereniging. Het begon met drumles in Bladel, gevolgd door les van Martijn van de Put. Toen onderdeel van de slagwerkgroep geworden en sinds een jaar of 8 ook slagwerker bij de harmonie, waar ik ook de sectieleider van ben. Muziek is een belangrijk onderdeel in mijn leven en samen met mijn muziekcollega’s maken we er elke week een gezellige en muzikale repetitie van. Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor de (muzikale) evenementen die we organiseren, de interne communicatie en denk ik graag mee over de website. Websites maken is mijn werk, samen met het maken van bedrijfs- en bruidsfilm als zzp’er. De overeenkomst tussen mijn werk en mijn bestuurstaak is het overbrengen van boodschappen en emotie, zowel in websites, films als in de evenementen die we organiseren binnen de muziekvereniging. Wij brengen graag mooie muziek tijdens gezellige concerten en daar heb ik de organisatie van in handen. En samen met mijn medebestuursleden zorgen we ervoor dat onze club nog lang leuke evenementen kan organiseren voor de inwoners van Hapert en daarbuiten!


Stijn Leijten
Taakgebied “Public Relationships”

Als 21 jarige ben ik de ‘rookie’ van het gezelschap. Vanaf dat ik klein was ben ik lid geweest van Kunst Adelt. Hier speel ik al bijna 12 jaar op saxofoon. Ik voel me heel erg betrokken met onze vereniging en het verenigingsleven in Hapert. Recent ben ik afgestudeerd van mijn bachelor Communication and Multmedia Design waarin ik op verschillende aspecten binnen media-design actief ben geweest. Zowel op het bedenken, ontwerpen, uitwerken en programmeren van innovatieve media oplossingen. In deze gedachtegang is mijn taak voor “Public Relationships” me op het lijf gegoten. Een langdurig project waar ik mezelf vanaf het begin aan heb gemoeid is het realiseren van een nieuw imago voor alle uitingen van Kunst Adelt. De nieuwe “huisstijl” is bijvoorbeeld zichtbaar in de nieuwe website maar bijvoorbeeld ook op onze social media kanalen. Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen in de omgeving van Hapert te engageren met wat er speelt in de vereniging. Denk hierbij aan leden, donateurs of fans. Hoe ik dit wil gaan realiseren? Door actief en op een doeltreffende en aansprekende manier de Hapertse bevolking aan te spreken. Met de nodige ambitie en nieuwe ideeën kijk ik uit naar de toekomst van Kunst Adelt en mijn rol binnen het bestuur!


Gezelligheid en diversiteit!

2 woorden die kenmerkend zijn voor het huidige bestuur. Dit beeld brengen we dan ook graag naar buiten. Enerzijds in het artikel wat je momenteel leest, maar er komt nog een 2e podium waar we onszelf gaan presenteren. Tijdens onze eigen carnavalsconcerten op 22 en 23 februari gaan we op de planken met een bestuursact! De invulling hiervan blijft  nog geheim. Dus kom vooral kijken en luisteren!

Wellicht vind je dit ook interessant

Verbazingwekkend zangtalent tijdens Into the Music “The Battles”

18 mei was een spannende dag voor verschillende zangers en[...]

Lees Meer

Start Donateursactie van Muziekvereniging Kunst Adelt

Op zaterdag 11 mei a.s., komen de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert ‘trapt er weer op los’

De traditie om op de eerste zondag van mei te[...]

Lees Meer

Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert

Spannend, dat vonden we het allemaal, de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Kunst Adelt gaat op jacht naar ‘De Adriaan’

Op zaterdag 13 en zondag 14 april ‘spant’ het er[...]

Lees Meer

Into the Music presenteert: “The Battles”

Heb jij altijd al gedroomd om op te treden met[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?