Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert

14 april 2019

Categorie: Harmonieorkest,

Tags: uitdaging, eeuwige roem, adriaan, harmonie, tim, prestatie,

Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert

Spannend, dat vonden we het allemaal, de leden van Kunst Adelt. We hadden er met zijn allen hard aan gewerkt. En we hadden er vertrouwen in dat we een mooie uitvoering zouden geven. Maar stiekem wilden we meer… we wilden de Adriaan naar Hapert brengen. Tim deed voor de derde keer mee aan de wedstrijd voor jonge solisten en dit was zijn laatste kans! Zou drie keer scheepsrecht zijn? Zou het hem lukken om de Adriaan te bemachtigen?

We hadden tijdens de repetities ervaren hoe goed Tim zijn instrument beheerst. Virtuoos spel: elke variatie in speeltechniek met de onderliggende emotie vloeit schijnbaar moeiteloos uit zijn klarinet. Hij kan er zogezegd mee lezen en schrijven. Maar zou hij, of zouden wij, als begeleidend orkest,  onder de druk van het concours bezwijken? Zouden de zenuwen het spel kunnen bederven? Gelukkig bleek al na de eerste maten dat dat niet het geval was. Het zat goed. We kwamen in de flow en alles lukte. Het publiek luisterde met open mond. De lichaamstaal van onze dirigent bevestigde ook nog eens ons goede gevoel. Daar klonken de slotmaten in prestissimo! Glimmend van trots namen we het langdurig en enthousiaste applaus in ontvangst. Het was een fantastische ervaring. Tim is dan wel een amateur, maar volgens de juryrapporten was de uitvoering van zowel solist als orkest haast professioneel.

Na een geweldig optreden volgde dan de verlossende uitslag… De winnaar van de Adriaan 2019 is… Tim Huijbregts met een score van 93 punten! Vol trots tilt Tim het bronzen beeldje van de Adriaan omhoog. En uiteraard volgde nog een groepsfoto samen met het orkest! Vol trots kijken we terug op een topprestatie van zowel het orkest en solist.

Wellicht vind je dit ook interessant

Verbazingwekkend zangtalent tijdens Into the Music “The Battles”

18 mei was een spannende dag voor verschillende zangers en[...]

Lees Meer

Start Donateursactie van Muziekvereniging Kunst Adelt

Op zaterdag 11 mei a.s., komen de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert ‘trapt er weer op los’

De traditie om op de eerste zondag van mei te[...]

Lees Meer

Kunst Adelt gaat op jacht naar ‘De Adriaan’

Op zaterdag 13 en zondag 14 april ‘spant’ het er[...]

Lees Meer

Into the Music presenteert: “The Battles”

Heb jij altijd al gedroomd om op te treden met[...]

Lees Meer

Voorbereidingen Carnavalsconcert in volle gang!

Tekst door Renate Pijnenburg – PC55 Carnaval in Hapert kan[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?