Voorbereidingen Carnavalsconcert in volle gang!

Voorbereidingen Carnavalsconcert in volle gang!

Tekst door Renate Pijnenburg – PC55

Carnaval in Hapert kan niet beginnen zonder het opwarmende carnavalsconcert van Kunst Adelt. De voorbereidingen zijn in volle gang; de leden hebben er zin in en vertellen graag welke grenzen ze dit jaar gaan overschrijden. Dat is namelijk het thema van dit jaar: Grenzeloos. De algemene verwachting is dat het op het ‘genieten’ zal slaan: Grenzeloos Genieten bij Kunst Adelt. Carnavalsconcert nieuwe stijl

Dit jaar organiseert Muziekvereniging Kunst Adelt voor de twintigste keer het carnavalsconcert nieuwe stijl. Helma van de Ven: “Daarvóór was er ook een concert voorafgaand aan carnaval maar dat was meer dan nu gericht op muziek. Er was wel eens een dansje of een act tijdens een nummer maar zoals het er de laatste twintig jaar uitziet, ging het zeker niet. Dat hebben we te danken aan Jac Tielemans en Noud Hermans, zij hebben dit concept bedacht en jarenlang de presentatie op zich genomen. Bij de leden viel het concept meteen in goede aarde en nog altijd is iedereen razend enthousiast. Dat laatste geldt zeker ook voor onze dirigent. Eerlijk gezegd stond hij in het begin redelijk sceptisch tegenover het concept maar inmiddels komt hij zelf met voorstellen voor acts en is hij één van de meest enthousiaste leden als het op dit concert aankomt.”

Variatie

Er zijn relatief weinig repetities voor dit concert. Tim Huijbregts: “Ons ‘normale’ repertoire moet ook actueel blijven en op dit moment wordt er druk gerepeteerd voor onze deelname aan ‘De Adriaan’ in Riethoven. Ik mag daar een klarinetconcert spelen en Kunst Adelt begeleidt me daarin. Het is een moeilijk stuk dus er zijn nogal wat repetities nodig. Omdat de muziek van het carnavalsconcert erg herkenbaar is, repeteert dat iets makkelijker en zitten de noten er snel in bij de leden. Dat is overigens het leukst van onze muziekvereniging, dat er zoveel variatie in de muziek zit: van het luchtige van een carnavalsconcert, tot stemmige muziek met Kerst en klassieke stukken voor een concours. Van rock tot barok, zeg ik wel eens en dat klopt precies.”

Verrassing

Over de acts gaan Helma en Tim niets verklappen. “We willen dat het voor iedereen een verrassing blijft en dus zeggen we niets over de inhoud. We kunnen wel vertellen dat we bepaalde grenzen over zullen gaan, dat er muziek van vroeger en nu is, dat Prins PoLarie langskomt met zijn Raad van Elf en dansgarde, dat de nieuwe Haopertse Gaoper bekend wordt gemaakt en dat we met z’n allen het Haperts volkslied zullen zingen. De presentatie is in handen van Theo en Ludo die altijd erg veel werk maken van hun aankondigingen. Uiteraard is er de tombola met prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door de Hapertse middenstand. O ja en héél belangrijk: de bestuursact is terug van weggeweest. Járen was dat een vast onderdeel maar het verdween ooit van het programma. Er is nu een nieuw, jong, fris bestuur en zij hebben er zin in.” De Blazersklas komt ook langs; zij ‘proeven’ momenteel van de instrumenten en samen met de jeugd van Kunst Adelt brengen zij een act om te laten zien wat ze in de afgelopen tijd geoefend hebben.

Erbij zijn?

De allerlaatste kaarten zijn te koop bij Novy, DA en Den Tref. Wacht niet te lang want doorgaans zijn de entreetickets in een mum van tijd verkocht. Niet verwonderlijk als je weet dat zo’n kaartje maar drieënhalve euro kost. Daarvoor heb je de hele avond grenzeloos veel plezier, muziek en vermaak. De carnavalsconcerten zijn op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari en beginnen om klokslag 20.11 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Wellicht vind je dit ook interessant

Verbazingwekkend zangtalent tijdens Into the Music “The Battles”

18 mei was een spannende dag voor verschillende zangers en[...]

Lees Meer

Start Donateursactie van Muziekvereniging Kunst Adelt

Op zaterdag 11 mei a.s., komen de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert ‘trapt er weer op los’

De traditie om op de eerste zondag van mei te[...]

Lees Meer

Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert

Spannend, dat vonden we het allemaal, de leden van Kunst[...]

Lees Meer

Kunst Adelt gaat op jacht naar ‘De Adriaan’

Op zaterdag 13 en zondag 14 april ‘spant’ het er[...]

Lees Meer

Into the Music presenteert: “The Battles”

Heb jij altijd al gedroomd om op te treden met[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?