Opleiding

Opleiding

De lessen worden gegeven door deskundige, gediplomeerde docenten die werken volgens het HaFaBra-raamplan. Hierin staat wat een leerling moet kennen en kunnen voor zijn of haar A-, B-, C- of D-examen.
Per schooljaar worden er 36 lessen gegeven. Deze lessen vinden plaats op basisschool Het Palet in Hapert. De theorielessen voor de examens worden vaak in samenwerking met andere muziekverenigingen uit de gemeente Bladel georganiseerd.
Twee keer per jaar bespreekt de vereniging de vorderingen van de leerling met de docent en krijgt de leerling een rapport mee naar huis.

Kosten

De opleidingskosten (inclusief theorielessen, theorie- en praktijkexamen en onderhoud van het instrument) zijn afhankelijk van het leerjaar en moeten voor januari in het lopende schooljaar aan Kunst Adelt worden voldaan.

De ouders van de leerling kunnen subsidie aanvragen bij de gemeente Bladel. De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskosten met een maximum van €414,00 en wordt uiterlijk 1 september na het betreffende lesjaar aan de ouders uitbetaald.

Bij een aantal examens wordt de leerling gevraagd om een muziekstuk samen met een pianist te spelen. Uiteraard moet hiervoor gerepeteerd worden met de pianist en hij of zij moet aanwezig zijn tijdens het examen. Deze kosten neemt de vereniging op zich.
In 2017 zijn de kosten van het lidmaatschap van Kunst Adelt €35,50 voor leerlingen.

Jeugdorkesten

Door mee te spelen in een van de jeugdorkesten leren de leerlingen hoe leuk het is om samen muziek te maken. In de tweede helft van het eerste leerjaar kunnen de leerlingen mee gaan spelen in StikkiT of het pieporkest. Ze stromen door naar het opleidingsorkest of HiddiT na het behalen van hun A-diploma.

Kunst Adelt heeft twee jeugdorkesten voor het slagwerk: StikkiT en HiddiT. StikkiT repeteert op donderdag van 18.30u tot 19.00u in Den Tref en HiddiT aansluitend van 19.00u tot 19.45u. Voor de blazers werkt Kunst Adelt samen met muziekvereniging L’Union uit Bladel. Het pieporkest repeteert op vrijdag van 19.00u tot 19.45u in Den Herd en het opleidingsorkest van 18.45u tot 19.45u ook in Den Herd.

Zoek je nog meer informatie?

Instrumenten

Kunst Adelt stelt de instrumenten aan haar leden ter beschikking,[...]

Lees Meer

Diploma’s

Leerlingen kunnen tijdens hun muziekopleiding vier diploma’s halen. Ze beginnen[...]

Lees Meer

Gezelligheid

Minstens zo belangrijk als het samen muziek maken is de[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?